Tip: minder drukte én meer premiestabiliteit door zomerse switch

Als rond oktober de verlengingspremies voor inkomensverzekeringen bekend zijn, begint voor veel adviseurs een hectische zoektocht naar alternatieven. Ook u gunt uw klant natuurlijk graag een zo gunstig mogelijke premie. Het mooie is: bij al wat langer lopende polissen kan dat ook zónder stress, door al in de zomer over te sluiten. Zo’n zomerse switch spreidt voor u de drukte en biedt uw klant meer premiestabiliteit. Deze zomer hebben we bovendien een aantrekkelijke kortingsactie.

Overstappen kan vaak prima in de zomer
Waarom zou u als adviseur eigenlijk tot het najaar wachten om met klanten in gesprek te gaan? Zijn polissen eenmaal door de eerste contractperiode heen, dan zijn ze dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Deze polissen kunt u nu al vergelijken in onze handige offertetool, met als inzet een overstap na 1 juli.

Premie staat langer vast
Die laatste datum noemen we niet toevallig. Polissen die u aanvraagt met een ingangsdatum na 1 juli van dit jaar gaan niet mee in de experience rating voor 2024. Dit betekent dat de premie langer dan één jaar vaststaat. Dit kan voor uw klant een aantrekkelijke optie zijn.

Goed voor u én voor uw klant
Een zomerse switch geeft dus niet alleen u (iets) meer rust in het najaar. U biedt vooral ook uw klant een tastbaar voordeel, in de vorm van een langere periode van premiestabiliteit. Beslist een overweging waard dus!

Start direct met deze tip
Gebruik onze handige offertetool om polissen te vergelijken en overstappen na 1 juli mogelijk te maken. Heeft u vragen? Neem contact op met onze afdeling acceptatie via 0314 – 76 03 67 of mail naar inkomen@mandaatassuradeuren.nl.

Speciaal voor de zomerse switch: kortingsactie Avéro Achmea

Bied uw klant een aantrekkelijk extra voordeel bij zijn zomerse switch: 5% korting op het nieuwsluittarief verzuim van Avéro Achmea. Gebruikmaken van deze actie kan door in uw aanvraag te melden dat uw klant graag voor de korting in aanmerking komt. Wees er wel op tijd bij: de actie geldt alleen in juli en augustus 2024. Mis deze kans niet!