Dat is SLIM: verlaag het verzuim binnen de MKB onderneming door te werken aan de ontwikkeling van de organisatie en de medewerkers

Hoe werkt dat dan?  

Met de SLIM subsidie. SLIM staat voor Subsidieregeling Leren en ontwikkelen In het MKB. Hiermee wordt de MKB ondernemer ondersteund bij het actueel houden van de kennis en vaardigheden van zijn /haar medewerkers. De subsidie richt zich op het inzetten van een HR-scan. Hiermee ontstaat een goed beeld van de mensen binnen de onderneming. Daarnaast kan de subsidie worden gebruikt voor het ontwikkelen en implementeren van onderwijsprogramma’s of bedrijfsscholen om personeel aan te trekken en/of duurzaam inzetbaar te houden. Hierbij kunt u denken aan:  

SLIM werken aan een onderneming levert een bijdrage aan de betrokkenheid en duurzame inzetbaarheid van medewerkers en het verlagen van de verzuimcijfers. Daarmee draagt het bij aan een stabiele premie op de verzuimverzekering!

De hoogte van de subsidie

De hoogte van de SLIM-subsidie is afhankelijk van de grootte van de onderneming. Klein MKB (tot 50 medewerkers) kan een vergoeding van 80% van de investeringskosten via subsidie ontvangen. Voor middelgrote MKB-ondernemingen (50-250 medewerkers) geldt een vergoeding van 60%. Het maximale subsidiebedrag per onderneming is €24.999.

Hoe kan de subsidie worden ingezet?

Met de subsidie kan externe expertise worden ingehuurd om de ontwikkeling van mensen in de onderneming vorm te geven. Een organisatie waar Mandaat veel mee samenwerkt is Meglio!. Dit is een specialist in:

Meglio heeft veel ervaring met de uitvoering van SLIM trajecten en helpt ondernemers bij de aanvraag en afwikkeling van de subsidieaanvraag. Door het inzetten van de HR-scan krijgen we inzicht hoe de organisatie bijdraagt aan het welzijn van haar medewerkers.

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op https://wijzijnmeglio.nl/slim/. Interesse in een vrijblijvend gesprek? Stuur dan een mailtje naar info@wijzijnmeglio.nl.