De Heilbron Groep neemt een meerderheidsbelang in Hillewaere Groep

De Heilbron Groep neemt een meerderheidsbelang in Hillewaere Groep. Met de investering wil de Heilbron Groep verder groeien in de Europese verzekerings- en vastgoedsector. De leiding van Hillewaere Groep blijft in handen van CEO en oprichter Roel Druyts.

Hillewaere Groep heeft al geruime tijd de ambitie landelijk actief te zijn in de de gehele verzekering- en vastgoedsector. Zo opende het bedrijf recent nog twee nieuwe kantoren in Gent en Hasselt. Met de Heilbron Groep als partner kan deze strategie versneld worden.

“In Hillewaere onder de leiding van Roel Druyts zien wij een bedrijf dat de potentie heeft een stempel te drukken op de Belgische verzekerings- en vastgoedsector. Zij doen dit op dezelfde wijze als de Heilbron Groep dit doet”, aldus Marco Gregoor. Met de participatie in Hillewaere Groep heeft de Heilbron Groep de ambitie om tot de top 3 in de Belgische verzekerings- en vastgoedsector te behoren.

Consolidatie
Verzekeringadviseurs nemen ook in België een belangrijke plaats in de distributie van verzekeringen in, met in totaliteit 15 miljard euro premieomzet per jaar. Dat komt ongeveer overeen met de helft van de totale verzekeringsmarkt. Met meer dan 6.700 erkende advieskantoren is deze markt bijzonder gefragmenteerd. Hillewaere Groep gaat een belangrijke rol spelen in de consolidatie van deze markt.

“De verzekeringsbranche staat vandaag voor een aantal cruciale uitdagingen. Daarbij draait alles om toegevoegde waarde. Denk aan digitalisering, specialisatie én productontwikkeling. Bij Hillewaere Groep doen we dit al jaren met de focus op exclusieve auto’s, woningen, kunst en jachten. Om goed te anticiperen op de veranderende markt en de behoefte van de klant, is schaalgrootte en de daarbijbehorende investeringen essentieel. Daarom is het goed om een sterke financiële partij naast je te hebben”, aldus Roel Druyts.

Over Hillewaere Groep
Hillewaere Groep werd opgericht door de huidige CEO Roel Druyts in 2002 en is een groepering van 4 dienstverlenende bedrijven: Hillewaere Vastgoed, Hillewaere Verzekeringen, Hillewaere Hypotheken en Home by Hillewaere. Hillewaere Groep wil de beste dienstverleneende adviseur in de verzekerings- en vastgoedsector in België zijn.