Tip: minder drukte én meer premiestabiliteit door zomerse switch

Het jaarlijkse oversluitseizoen voor inkomensverzekeringen begint meestal rond oktober. Zodra de nieuwe verlengingspremies bekend zijn, wordt er druk gekeken naar alternatieven. Dit levert bij veel adviseurs een (zeer) hectische periode op. Wie dit vaste stramien weet te doorbreken, profiteert niet alleen van betere spreiding van de drukte. Bij een al wat langer lopende verzekering inzetten op een ‘zomerse switch’ kan de klant ook meer premiestabiliteit opleveren.

Waarom zou u als adviseur eigenlijk wachten tot het najaar om met klanten in gesprek te gaan? Een verzekeringsportefeuille biedt vrijwel altijd mogelijkheden om een deel van het werk te verplaatsen naar een rustiger periode. Zijn polissen eenmaal door de eerste contractperiode heen, dan zijn ze immers dagelijks opzegbaar met een opzegtermijn van een maand. Deze polissen kunt u nu al vergelijken in onze handige offertetool, met als inzet een overstap na 1 juli.

Premie staat langer vast
Die laatste datum noemen we niet toevallig. Polissen die u aanvraagt met een ingangsdatum na 1 juli van dit jaar gaan niet mee in de experience rating voor 2024. Dit betekent dat de premie langer dan één jaar vaststaat. Dit kan een aantrekkelijke optie zijn in deze roerige tijden. Kiest u samen met uw klant voor een verzekering van ASR of Hamilton, dan gaat het zelfs om langer dan 3 jaar.

Goed voor u én voor uw klant
Een zomerse switch geeft dus niet alleen u (iets) meer rust in het najaar. U biedt vooral ook uw klant een tastbaar voordeel, in de vorm van een langere periode van premiestabiliteit. Beslist een overweging waard dus!

Direct met deze tip aan de slag?

Ga naar de offertetool.
Neem bij vragen contact op met onze afdeling acceptatie: bel 0314 – 760 367 of stuur een mail naar inkomen@mandaatassuradeuren.nl.
Voor de eerste tien zomerse switches is er een tropische verrassing!